Сумата е събрана по време на вътрешна благотворителна инициативаСлужители на Kaufland България даряват

...
Сумата е събрана по време на вътрешна благотворителна инициативаСлужители на Kaufland България даряват
Коментари Харесай

Служители на Kaufland даряват близо 8 000 лева на шест организации

Сумата е събрана по време на вътрешна благотворителна самодейност

Служители на Kaufland България подаряват близо 8 000 лв. за шест значими дела на организации, с които компанията обичайно си партнира или които е подпомагала по разнообразни мотиви – фондация „ Нашите недоносени деца “, WWF, „ Капачки за бъдеще “, стипендиантска стратегия „ Готови за триумф “ на фондация BCause, фондация „ П.У.Л.С. “ и фондация „ Проект Северозапад “.

Сумата е събраната от чиновници на Kaufland на вътрешния благотворителен коледен базар, който тази година се организира онлайн посредством – инструмент за набиране на дарения, основан от фондация „BCause“ (Бикоуз в помощ на благотворителността). За благотворителната самодейност, която продължи до 10 януари, с подаяние се включи и компанията, като също даде средства за организациите.

Освен за Коледа, самодейността обичайно се организира и за Великден. Чрез благотворителните базари компанията предизвиква просвета на дарителство от работното място. За тях всекидневно чиновниците готвят и творят в поддръжка на определена от тях идея, само че в изискванията на COVID-19 базарите се организират напълно онлайн в партньорство с Platformata.bg.

Дарителството е част от цялостната политика за стабилно развиване, която Kaufland разпростира под слогана „Действията носят промяната“. Важен принос за нея имат чиновниците на компанията, които се включват във вътрешните дарителски и доброволчески начинания. Основните посоки, в които екипът на компанията осъществят дарителска активност, са няколко. Всеки месец чиновници подаряват ваучери за извършване на покупки, които са тяхна месечна обществена облага, на Националната асоциация за приемна грижа. В допълнение, чиновниците подаряват и хранителни артикули. Инициативата е на „ Търговска дирекция “, като представител на нейния екип всеки петък доставя на партньорски организации, подпомагащи хора в потребност, събраните през седмицата артикули измежду сътрудници. Третата самодейност е вътрешна и в нея чиновниците подкрепят с финансови дарения и доброволчески труд свои сътрудници, които имат финансови, битови или обществени компликации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР